Tävlingen Kulturmiljöskaparna 2019

Heritage Makers 2019 svenska
 

Kulturmiljöskaparna 2019 är avslutad. Vi tackar alla deltagare. Läs mera 

Kulturmiljöskaparna är en tävling för barn och unga, där man utforskar, reflekterar över och utvärderar sin närmiljö och dess kulturarv. Alla barn och unga under 18 år i hela Finland kan delta i tävlingen. Kulturmiljöskaparna ingår i evenemanget European Heritage Makers Week som firas i hela Europa.

Berätta en historia och delta i tävlingen!

Din uppgift är att skildra en underhållnings- eller konstupplevelse som har påverkat dig med hjälp av en bild eller video och en kort text. Välj något ur konst- eller underhållningsvärlden som intresserar dig. När berördes du av konst eller underhållning? Hurdana tankar och känslor väckte det? Fundera på vilka europeiska drag du kan hitta i det objekt som du valt. Berätta en historia om konst eller underhållning med en bild eller video och en kort text.

Delta i tävlingen med ett eller flera verk som du själv har skapat. Tävlingstiden börjar den 5 februari 2019 och avslutas den 1 maj 2019.

Tävlingsklasser och priser

I tävlingen Kulturmiljöskaparna finns två klasser, en för barn under 12 år och en för 12–18-åringar. Den finländska juryn väljer ut de fem mest intressanta berättelserna om konst och underhållning i båda serierna.

De bästa berättarna i serien för barn under 12 år belönas med presentkort och diplom. De fem bästa skaparna i klassen för 12–18-åringar belönas med presentkort och diplom och får sina berättelser skickade till det internationella European Heritage Makers Week-evenemanget för att tävla om priserna där. Den internationella juryn utser under sommaren de tio mest inspirerande bilderna och berättelserna bland bidragen som skickats in från de olika länderna och bjuder in upphovsmännen på en prisresa till Strasbourg!

Berätta om tävlingen

I sociala medier syns helheten med följande hashtaggar #HeritageMakers, #EHDs, #kulttuuriymparistöpäivät

 

Publicerad 14-03-2019 kl. 10.54, uppdaterad 06-11-2019 kl. 13.28