Tillsammans i naturen – Tävlingen Kulturmiljöskaparna 2017

kyt kuvituskuva 1

Är du en Kulturmiljöskapare 2017? Presentera en plats i naturen och berätta för hela Europa vad som gör er plats så fin. Den grupp som utses som vinnare belönas med 500 euro!

Berättelser, upplevelser, händelser

Den plats ni väljer i naturen kan vara en skojig skogsdunge, en krokig tall, en grotta i grannskapet, en nätt åkertäppa, en bedårande badstrand, en ståtlig klippa, en park på er gata, ett gammalt minnesmärke eller er egen bakgård. Vilka verkliga eller tänkbara händelser är kopplade till den plats ni valt? På vilket sätt syns mänskliga avtryck? Berätta för andra varför er plats är så betydelsefull, och delta i tävlingen Kulturmiljöskaparna.
Vinnaren offentliggörs i februari 2018. Priset överlämnas i början av 2018 i samband med att nästa års kulturmiljödagar inleds.

Tillsammans
Grupperna ska bestå av minst två personer. Du kan delta i tävlingen om du är född år 1999 eller senare. Er grupp kan till exempel bestå av en skolklass, en grupp studerande, ett hobbysällskap, en klubbgrupp – eller av dig och dina bästa vänner.

Bli en stjärna på den europeiska kartan!
Ni kan genomföra ert tävlingsbidrag med hjälp av t.ex. en video, fotografier, texter, skisser, målningar, animationer, en webbsida eller en blogg. Ni kan fritt kombinera olika uttrycksformer i ert bidrag. Alla tävlingsbidrag laddas upp på den webbplatsen för de europeiska kulturmiljödagarna www.europeanheritagedays.com. Varje tävlingsbidrag tänder en stjärna på den europeiska kartan!

Priser
Den grupp som utses som vinnare belönas med 500 euro. Alla grupper som deltagit tilldelas ett Kulturmiljöskaparna-diplom. Arbetsgruppen för Europeiska kulturmiljödagarna är jury.

Tävlingstid 9.2.2017-10.1.2018

Flyer

Anvisningar

Arrangörer
Tävlingen arrangeras av arbetsgruppen för Europeiska kulturmiljödagarna. I arbetsgruppen medverkar miljöministeriet, Museiverket, Utbildningsstyrelsen, Finlands Hembygdsförbund och Föreningen för Kulturarvfostran i Finland.

Mer information

Hanna Lämsä, Föreningen för Kulturarvfostran i Finland
hanna.lamsa@kulttuuriperintokasvatus.fi, tfn 040 128 0818

Sini Hirvonen, Finlands Hembygdsförbund
sini.hirvonen@kotiseutuliitto.fi, tfn 045 614 0464

kyt kuvituskuva 2
Publicerad 30-03-2016 kl. 13.16, uppdaterad 03-10-2017 kl. 12.27