Europeiska kulturmiljödagarna

 

Europeiska kulturmiljödagarna (eng. European Heritage Days) uppmärksammas varje höst runt om i Europa. Cirka 30 miljoner människor i 50 länder deltar i de tiotusentals evenemang som ordnas.

Temat för de europeiska kulturmiljödagarna i Finland 2019 är Konstens och underhållningens rum. 

Internationella landskapsdagen firas som en del av kulturmiljödagarna

Söndagen den 20 oktober firas den internationella landskapsdagen, och i år är det europeiska temat Vardagslandskap och vatten.

Bygg upp stämningen inför landskapsdagen redan nu. Njut av landskapet i din omgivning och fotografera olika vattenelement i din vardag. Dela bilderna på Instagram med hashtaggen #vardagslandskap eller  #arkimaisema .

Den 20 oktober kan du packa din ryggsäck och göra en utflykt med kameran i beredskap. På vilka olika sätt ingår vatten i din närmiljö? Fotokampanjen kulminerar i en tävling bland de bidrag som under landskapsdagen har publicerats på offentliga konton på Instagram med hashtaggen #vardagslandskap eller #arkimaisema.

Syftet med kulturmiljödagarna är att

  • uppmärksamma vår unika kulturmiljö,
  • se kulturmiljön som en resurs och en källa till välbefinnande,
  • inse närmiljöns värden – den egna vardagsmiljön är en värdefull kulturmiljö som det lönar sig att uppmärksamma och värna.

Man kan delta i kulturmiljödagarna på det sätt man vill. Det ordnas evenemang av alla de slag på olika håll i Europa – också du kan ordna ett eget!

Använd hashtaggarna #kulttuuriympäristöpäivät och #kulturmiljödagarna i sociala medier

European Heritage Days är Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma programhelhet.

ehdruotsilogo

 


           
         

Kulturmiljödagarna i Facebook

Publicerad 5.4.2016 kl. 15.18, uppdaterad 17.9.2019 kl. 16.59
Ämne: