Hyppää sisältöön

Suuntaa vierailemaan Vanhan Rauman pihoille

Uutinen 24.7.2018 klo 9.38
Piha Vanhassa Raumassa.
Vanhan Rauman pihojen tunnelmaan pääsee tutustumaan elokuun alkuun asti. © Kuva: Liisa Lohtander.

 

Tänä kesänä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus vierailla Vanhan Rauman talojen pihoissa 2.8. asti. Mukana on kaksitoista kohdetta. Pihat ovat avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15–18.

Kohteet vaihtuvat viikoittain. Kunkin päivän avoimet pihat sekä kartta löytyvät osoitteesta www.vanharauma.fi.

– Vanhan Rauman asukkaat ovat harjaantuneet kulttuuriperinnön hoidon asiantuntijoiksi asuessaan ja kunnostaessaan omia kotejaan. Avoimet pihat -tapahtuma tarjoaa vierailijoille tilaisuuden tutustua maailmanperintökohteen olemukseen ja paikallisiin asukkaisiin, projektipäällikkö Laura Puolamäki kertoo.

Keskiajalta peräisin oleva, elävänä ja eheänä säilynyt puukaupunki on harvinaisuus. Vuonna 1991 maailmanperintökohteeksi listattu Vanha Rauma on kallisarvoinen osa ihmiskunnan yhteistä perintöä. Vanhan Rauman maailmanperintöarvoja kantavat arki, asuminen ja elävyys. Suuri osa Vanhan Rauman rakennuksista on yksityisessä omistuksessa olevia koteja, ja merkittävä osa rakennuksista toimii myös liikekiinteistöinä.

Avoimet pihat -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vanha Rauma -yhdistys, Rauman kaupunki ja LiviHeri-hanke. Tapahtuma on osa Eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuoden sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia. Lisätietoja avoimista pihoista saa Rauman matkailuneuvonnasta sekä korjausrakentamiskeskus Tammelasta.

Pitsiviikolla avoimia pihakirppiksiä

Vanha Rauma -yhdistys järjestää Pitsiviikolla 21.-29.7. Avoimet pihat Vanhassa Raumassa – Tlees pihal, uuvottel ymprilles -tapahtuman. Pihakirppispainotteinen tapahtuma kutsuu vierailijat tutustumaan kymmeniin Vanhan Rauman pihoihin ja pihakirppiksiin Pitsiviikon jokaisena päivänä. Pitsiviikolla avoinna olevista pihoista ja pihakirppiksistä löytyy kartta osoitteesta www.pitsiviikko.fi.

Lisäksi keskiviikkona 25.7. klo 16.30 järjestetään Pitsiviikon ohjelmaan kuuluva Vanhan Rauman kävelykierros, jonka aikana poiketaan muutamilla viehättävillä pihoilla.

#EuropeForCulture #LiviHeri #visitrauma