Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Valokuvakävely I.K Inhan jäljillä

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: I.K Inha / Suomen valokuvataiteen museo
Minkälainen tunnelma oli Helsingin kaduilla sata vuotta sitten? Miten talot, maisemat ja ihmiset ovat muuttuneet vuosien varrella? Kuka oli valokuvaaja I.K Inha ja mitä hänen ottamansa kuvat kertovat 1900-luvun alun Helsingistä? Lähde mukaan kävelyretkelle tutustumaan Helsingin historiaan jälleenvalokuvaamalla Inhan ottamia vanhoja kuvia!

Suomen valokuvataiteen museon ja Wikimedia Suomen järjestämällä ilmaisella valokuvakävelyllä kuljeskellaan Helsingin keskustassa, etsitään I.K Inhan ottamien kuvien kuvauspaikkoja ja kuvataan niitä uudestaan, tässä ajassa. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa ajan kuluminen ja kaupungin muutos näkyy selkeästi.

Ilmainen Ajapaik-sovellus auttaa sinua löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Tutustumme aluksi yhdessä Ajapaikiin ja jälleenvalokuvaamiseen, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.

Inhan taustoista kävelyn aikana kertoo Leena Sipponen, joka toimii kokoelma-amanuenssina Suomen valokuvataiteen museolla. Mukana on myös valokuvaaja ja kuvataidepedagogi Nanna Saarhelo, joka opastaa Ajapaik-sovelluksen käytössä. Tapaamme Kasarmitorilla Valon tuoja -veistoksen edessä.

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä. Osallistuminen on ilmaista.

Tapahtuma kuuluu kevään 2022 aikana pidettävään valokuvakävelyiden sarjaan, jossa tutustutaan kaupungin muutokseen jälleenvalokuvaamalla. Valokuvakävelyt ovat osa Wikimedia Suomi -yhdistyksen toimintaa, jossa kannustetaan kaupunkilaisia tutustumaan Helsinkiin vanhojen valokuvien avulla ja taltioidaan kaupungin muutosta.

Lisätietoa jälleenvalokuvauksesta ja kevään valokuvakävelyistä:

Aika 19.5.2022 klo 15.00 - 16.30
   
Paikka Tapaamme Kasarmitorilla Valon tuoja -veistoksen edessä.

Kasarmitori, 00130 Helsinki
   
Järjestäjä Wikimedia Suomi ja Suomen valokuvataiteen museo
   
Yhteystiedot nanna.saarhelo@wikimedia.fi
   
Tapahtuman ohjelma Kävely järjestetään kaksi kertaa: 5.5. klo 15-16.30 ja 19.5. klo 15-16.30
   
Verkko-osoite https://www.eventbrite.fi/e/valokuvakavely-ik-inhan-jaljilla-tickets-319359481807
Julkaistu 25.4.2022 klo 7.22, päivitetty 25.4.2022 klo 7.21