Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Kadunvarren puutalorivi aurinkoisena päivänä. Portinpielistä roikkuu kukka-amppeleita ja pihoilta kurottuu lehtipuiden oksia kadulle päin.

Täysi kymppi tähtikaupunkeja

21.9.2020
Forssa, Hanko, Heinola, Hämeenlinna, Kokkola, Kotka, Kuopio, Pori, Porvoo ja Turku. Tiedätkö mitä yhteistä näillä kaupungeilla on?
No, kaikissa on upea kansallinen kaupunkipuisto.
Tekstilogo, jossa lukee punaisin ja mustin kirjaimin Elävä perintö, Tekstilogo, jossa lukee punaisin ja mustin kirjaimin Elävä perintö

Avustukset aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin haettavana

10.9.2020
Museovirastosta voi hakea avustusta yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin, jotka edistävät Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta. Hakualka päättyy 9.10.2020 kello 15:00.
MAKU-työryhmä kokouksessa. Diaesitys taustalla.

20 vuotta kulttuuriympäristöjen asialla

9.9.2020
Jo vuodesta 2000 kulttuuriympäristöasioiden parissa toiminut Keski-Suomen maakunnan kulttuuriympäristöryhmä MAKU viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. Juhlaan on kieltämättä aihetta – näyttöjä erilaisista kulttuuriympäristön hankkeista ryhmällä on useita, ja ne ovat toimineet myös esimerkkinä muille kulttuuriympäristötoimijoille.
Venevajan avoimista ovista näkyy järvimaisema

Eurooppalaisten maisemien juhlavuosi: osallistu Instagramissa ja valmistaudu valokuvakilpailuun

7.9.2020
Meneillään on maisemien juhlavuosi, kun Eurooppalainen maisemayleissopimus täyttää syksyllä 20 vuotta. Maisemia juhlistetaan Suomessa muun muassa valokuvakampanjalla Instagramissa, valokuvakilpailulla ja maisemakävelyin.
Tervetuloa mukaan kulttuuriympäristöpäiville

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät kutsuu tutustumaan kulttuuriperintöön – suuntaa tapahtumiin tai lähikohteelle

3.9.2020
Kulttuuriympäristöpäivät nostaa esille meidän kaikkien kulttuuriperintöä ja -ympäristöä tarjoamalla kiinnostavia tapahtumia ympäri Suomen. Tänä vuonna kulttuuriperintöä esitellään myös lukuisin omatoimitapahtumin, verkkonäyttelyin ja kampanjoin. Kulttuuriympäristöpäivien teemaviikkoa vietetään 7.–13. syyskuuta.
MAKU-työryhmä metsässä.

Eläkkeelle jäävä Keski-Suomen museon rakennustutkija Päivi Andersson: ”Rakennusperintötyössä tarvitaan käytännön ratkaisuja”

28.8.2020
Lokakuussa eläkkeelle jäävällä Anderssonilla on takana pitkä ja monipolvinen ura kulttuuriperintötyön parissa. Paljon urallaan saavuttaneella Anderssonilla onkin kirkas visio kulttuuriperintötyöstä sekä Keski-Suomen museon tulevaisuudesta.
Nainen viljelypalstalla.

Vielä ennätät vastata kyselyyn – kuinka kulttuuriympäristö näkyy elämässäsi?

17.8.2020
Oletko jo vastannut kulttuuriympäristökyselyymme? Haluaisimme kuulla, miten kulttuuriympäristö näkyy sinun elämässäsi ja miten pidät siitä huolta. Kulttuuriympäristöstä huolehtiminen on yhteinen asia – me kaikki voimme vaikuttaa kulttuuriympäristön hyvinvointiin. 
Lue lisää uutisia

Tapahtumakalenteri RSS

Lisää tapahtumia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa