Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Tervetuloa Euroopan kulttuuriympäristöpäiville, kesäisiä kukkia ja lehtiä.

Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumissa juhlitaan yhteistä kulttuuriperintöä ympäri Suomen

22.6.2021
Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään joka vuosi ympäri Euroopan. Suomi on mukana runsain tapahtumin, vuonna 2021 teemalla Rajaton ja avoin. Juhlintaan voi osallistua yleisötapahtumissa jo kesän aikana – päivät huipentuvat syksyllä.
Käsikirjan kansikuvitus, jossa lukee Kohti kaikkien kaupunkia!

Kohti kaikkien kaupunkia! -käsikirja lasten ja nuorten ympäristönsuunnittelun tueksi julkaistu

9.6.2021
Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran koordinoima Kaikkien kaupunki! Osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja kestäviä tiloja -hankkeen tulokset ja kokemukset ovat koottu digitaalisiin kansiin. Käsikirja kannustaa kuntien asiantuntijoita, kaupunkisuunnittelijoita sekä kasvattajia ottamaan lapsia ja nuoria mukaan kehittämään kulttuurisesti kestäviä tiloja sekä ratkaisemaan lähiympäristön suunnitteluun ja kaavoitukseen liittyviä haasteita.
Lähde kuvattuna veden pinnan alta. Lähteen reunalla näkyy ihmisen epäselvä hahmo.

Vesimaisemaverkosto on perustettu

7.5.2021
Vasta perustettu verkosto haluaa lisätä tietoa ja keskustelua vesimaisemista ja niiden merkityksestä. Vesimaisemia ovat muun muassa meriin, sisävesiin ja kosteikkoihin liittyvät maisemat vedenpinnan päällä, vesirajassa tai veden alla.
Digitaitojen työpajat

Tarjolla digitaitojen työpajoja kulttuuriympäristöpäivien järjestäjille

30.4.2021
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumanjärjestäjille on tänä vuonna tarjolla maksuttomia digitaitojen työpajoja. Pajoissa opastetaan kuvien, videoiden, virtuaalisten kierrosten sekä verkkolähetysten tekemisessä. Työpajojen ilmoittautuminen on juuri avattu. Paikkoja englanninkielisiin työpajoihin on rajoitetusti.
Euroopan rautateiden teemavuosi 2021 pieni

Kulttuuriympäristöpäivät mukana Euroopan rautateiden vuodessa

27.4.2021
Vuonna 2021 vietetään Euroopan rautateiden teemavuotta. Teemavuonna tuodaan esiin rautateitä ja junaliikennettä turvallisena ja kestävänä tapana liikkua sekä rautateiden roolia Euroopan kulttuuriperinnössä.
Kuvituskuva.

Kulttuuriympäristön tieto muovautuu valtakunnallisesti yhteentoimivaksi

20.4.2021
Kulttuuriympäristö ja sen suojelu tuottavat tietoa, jonka tulee olla helposti saatavilla ja käytettävissä koko maassa. Tietojen tulee olla myös yhteentoimivassa muodossa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki tietoa käsittelevät tahot ymmärtävät yhteiset käsitteet samalla tavalla. Näin tiedon merkitys ei muutu, kun sitä käytetään tai siirretään.
Kuvakaappaus verkkojulkaisun kannesta, jossa on sinisellä pohjalla piirroskuvia ja teksti Polkuja kulttuuriseen kestävyyteen.

Uusi opetusmateriaali tarjoaa menetelmäpolkuja kulttuuriperinnöstä ja kulttuuriympäristöistä oppimiseen

16.4.2021
Uusi kulttuuriperintökasvatuksen opetusmateriaali soveltuu monenlaisen kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristötoiminnan tueksi. Sekä suomeksi että ruotsiksi tehty materiaali on vapaasti ladattavissa Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ylläpitämästä Kulttuurin vuosikello -palvelusta.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa