Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemakuva vuodelle 2021, nainen katselemassa avaraa maisemaa.

Rajaton ja avoin kulttuuriperintö esillä kulttuuriympäristöpäivien tapahtumissa vuonna 2021

4.11.2020
Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään vuosittain ympäri Euroopan. Suomi on mukana sadoin tapahtumin, vuonna 2021 teemalla Rajaton ja avoin. Teemaa käsittelevillä tapahtumilla ja kampanjoilla nostetaan esille saavutettava ja esteetön kulttuuriperintö.
Metallisessa piha-aidassa Moi -sana värikkäänä tekstiiligraffitina

Maisemapäivää juhlistetaan 20.10.2020 valokuvakilpailulla ja maisemakävelyillä

19.10.2020
Kansainvälistä maisemapäivää vietetään 20. lokakuuta. Millaisissa maisemissa sinä vietät maisemapäivää 2020? Osallistu valokuvakilpailuun tai lähde maisemakävelylle.
Iloinen lapsi värikkäissä toppavaatteissa talvisessa maisemassa. Kuvan päällä teksti Kulttuuriympäristömme -joulukalenteri on täällä taas! Ilmoita oma tempauksesi tai tarinasi mukaan 31.10 mennessä. Kuva: Mikko Vähäniitty, ympäristöministeriön kuvapankki

Etsimme tarinoita Kulttuuriymparistomme.fi -joulukalenteriin

7.10.2020
Mikä ympäristössäsi on tänä vuonna riemastuttanut? Miten itse olet toiminut ympäristösi hyväksi? Etsimme Kulttuuriymparistomme.fi –joulukalenteriin iloisia ja innostavia tarinoita eri puolilta Suomea.
Kulttuuriympäristöpäivien ilmapalloja. Kuva: Vantaa-Seura.

Onnistumisten ja etätapahtumien vuosi Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä – nyt toivotaan palautetta

1.10.2020
Euroopan kulttuuriympäristöpäiville järjestettiin tänä vuonna kiinnostavia, koronaepidemia huomioivia ja onnistuneita tapahtumia, yhteensä lähes 200 tapahtumaa, yli 300 kohteessa. Nyt toivomme palautetta ja kokemuksia tästä vuodesta.
Kadunvarren puutalorivi aurinkoisena päivänä. Portinpielistä roikkuu kukka-amppeleita ja pihoilta kurottuu lehtipuiden oksia kadulle päin.

Täysi kymppi tähtikaupunkeja

21.9.2020
Forssa, Hanko, Heinola, Hämeenlinna, Kokkola, Kotka, Kuopio, Pori, Porvoo ja Turku. Tiedätkö mitä yhteistä näillä kaupungeilla on?
No, kaikissa on upea kansallinen kaupunkipuisto.
Tekstilogo, jossa lukee punaisin ja mustin kirjaimin Elävä perintö, Tekstilogo, jossa lukee punaisin ja mustin kirjaimin Elävä perintö

Avustukset aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin haettavana

10.9.2020
Museovirastosta voi hakea avustusta yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin, jotka edistävät Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta. Hakualka päättyy 9.10.2020 kello 15:00.
MAKU-työryhmä kokouksessa. Diaesitys taustalla.

20 vuotta kulttuuriympäristöjen asialla

9.9.2020
Jo vuodesta 2000 kulttuuriympäristöasioiden parissa toiminut Keski-Suomen maakunnan kulttuuriympäristöryhmä MAKU viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. Juhlaan on kieltämättä aihetta – näyttöjä erilaisista kulttuuriympäristön hankkeista ryhmällä on useita, ja ne ovat toimineet myös esimerkkinä muille kulttuuriympäristötoimijoille.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa