Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Lähde kuvattuna veden pinnan alta. Lähteen reunalla näkyy ihmisen epäselvä hahmo.

Vesimaisemaverkosto on perustettu

7.5.2021
Vasta perustettu verkosto haluaa lisätä tietoa ja keskustelua vesimaisemista ja niiden merkityksestä. Vesimaisemia ovat muun muassa meriin, sisävesiin ja kosteikkoihin liittyvät maisemat vedenpinnan päällä, vesirajassa tai veden alla.
Digitaitojen työpajat

Tarjolla digitaitojen työpajoja kulttuuriympäristöpäivien järjestäjille

30.4.2021
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumanjärjestäjille on tänä vuonna tarjolla maksuttomia digitaitojen työpajoja. Pajoissa opastetaan kuvien, videoiden, virtuaalisten kierrosten sekä verkkolähetysten tekemisessä. Työpajojen ilmoittautuminen on juuri avattu. Paikkoja englanninkielisiin työpajoihin on rajoitetusti.
Euroopan rautateiden teemavuosi 2021 pieni

Kulttuuriympäristöpäivät mukana Euroopan rautateiden vuodessa

27.4.2021
Vuonna 2021 vietetään Euroopan rautateiden teemavuotta. Teemavuonna tuodaan esiin rautateitä ja junaliikennettä turvallisena ja kestävänä tapana liikkua sekä rautateiden roolia Euroopan kulttuuriperinnössä.
Kuvituskuva.

Kulttuuriympäristön tieto muovautuu valtakunnallisesti yhteentoimivaksi

20.4.2021
Kulttuuriympäristö ja sen suojelu tuottavat tietoa, jonka tulee olla helposti saatavilla ja käytettävissä koko maassa. Tietojen tulee olla myös yhteentoimivassa muodossa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki tietoa käsittelevät tahot ymmärtävät yhteiset käsitteet samalla tavalla. Näin tiedon merkitys ei muutu, kun sitä käytetään tai siirretään.
Kuvakaappaus verkkojulkaisun kannesta, jossa on sinisellä pohjalla piirroskuvia ja teksti Polkuja kulttuuriseen kestävyyteen.

Uusi opetusmateriaali tarjoaa menetelmäpolkuja kulttuuriperinnöstä ja kulttuuriympäristöistä oppimiseen

16.4.2021
Uusi kulttuuriperintökasvatuksen opetusmateriaali soveltuu monenlaisen kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristötoiminnan tueksi. Sekä suomeksi että ruotsiksi tehty materiaali on vapaasti ladattavissa Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ylläpitämästä Kulttuurin vuosikello -palvelusta.
Nurmeksen rautatieasema Kuva Pekka Piiparinen

Pohjois-Karjalan kulttuuriympäristöohjelma valmistui

25.3.2021
Pohjois-Karjalaan on valmistunut kulttuuriympäristöohjelma vuosille 2021 – 2027. Ohjelma kertoo laajasti Pohjois-Karjalan kulttuuriympäristöistä ja niiden kestävästä hyödyntämisestä. Ohjelma on maksutta kaikkien hyödynnettävissä.
Kulttuuriympäristöpäivien aamukahvit

Kulttuuriympäristöpäivien aamukahveilla ideoidaan ja keskustellaan

4.3.2021
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät järjestää aamukahvitilaisuuksia verkossa maalis- ja huhtikuussa joka toinen keskiviikko. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan omaa kulttuuriympäristöpäivien tapahtumaasi!
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa