Tarinasta hankkeeksi ja hankkeesta tarinaksi - Euroopan neuvosto etsii ja rahoittaa tarinoita kulttuuriperinnöstä

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjät voivat nyt kertoa tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään, -ympäristöstään ja toimintansa taustoista, ja samalla hakea avustusta niiden esiin tuomiseksi. Euroopan neuvosto tarjoaa näkyvyyttä kaikille ja rahoitusta mielenkiintoisimmille kerrotuille tarinoille.

EHD-kollaasi2
 

Tapahtumajärjestäjillä on Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi loistava tilaisuus saada näkyvyyttä Euroopan neuvoston kanavissa. Tarinoiden ja hankkeiden esille tuomiseen myönnettävillä avustuksella halutaan tunnustaa paikallisten kulttuuriperintötoimijoiden tärkeys. Tarinoiden ja hankeavustusten haku järjestetään jatkossa vuosittain.

Sinä ja yhteisösi voitte hakea jopa 10 000 euron avustusta projektille, toiminnalle tai tapahtumalle, joka tuo esille teidän kulttuuriperintönne tarinaa. Täytä hakemus European Heritage Days -ohjelman verkkosivuilla 20.5.2018 mennessä.

Lue oheisesta liitteestä ehdot ja ohjeet avustuksen hakemiseksi. Täydelliset ohjeet ovat sivulla: www.europeanheritagedays.com/European-Heritage-Stories

Jos haet tarinallesi myös apurahaa toukokuussa päättyvässä alustavassa haussa ja pääset jatkoon, sinun tulee lähettää yksityiskohtaisempi budjetti ja hakemus 31.7.2018 mennessä. Myönnetyistä avustuksista ilmoitetaan 21.9.2018 mennessä.

Mukaan ilmoitetut tarinat ja hankkeet saavat runsaasti näkyvyyttä Euroopan neuvoston kansainvälisellä verkkosivulla www.europeanheritagedays.com ja sosiaalisen median kanavissa, joten ilmoittautukaa ihmeessä mukaan! Loistotilaisuus saada myös avustusta omille kulttuuriperintöhankkeille.

Tänä vuonna Suomessa juhlitaan kulttuuriympäristöpäiviä 3.–9.9.2018 sadoin tapahtumin teemalla Tunne perintösi, jaa tarinasi.

Lisätietoja Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä Suomessa:

  • Jonina Vaahtolammi, koordinaattori, Suomen Kotiseutuliitto, jonina.vaahtolammi@kotiseutuliitto.fi tai
  • Liisa Lohtander, järjestöpäällikkö, Suomen Kotiseutuliitto, liisa.lohtander@kotiseutuliitto.fi, puh. 045 1509 109
  • www.kulttuuriymparistopaivat.fi

Lisätietoja tarinoista ja avustuksista (englanniksi):

Julkaistu 25.4.2018 klo 12.55, päivitetty 26.4.2018 klo 14.53