Ajankohtaista RSS

niitty

Perinneympäristöt vähentyneet rajusti - tarvitaan kohdennettua hoitoa ja osallistavaa luonnonsuojelua

17.1.2018
Kaisa Raatikainen tutki väitöstyössään luonnonlaitumien ja -niittyjen muutosta historiallisten karttojen avulla. Tutkimus osoittaa hoidettujen perinneympäristöjen määrän vähentyneen alle 20 000 hehtaariin koko maassa. Monimuotoisuuden turvaamiseksi tarvitaan oikein kohdennettua hoitoa ja osallistavaa luonnonsuojelua.
Vantaan kaupunginmuseon ja Linnaisten omakotiyhdistyksen edustajat Linnaisten kaivoksella kevättalvella 2017. Kuva: Antti Yrjönen/Vantaan kaupunginmuseo.

Monumenttien adoptointi leviää pääkaupunkiseudulle – omakotiyhdistys adoptoi Vantaalla kaivoksen

16.1.2018
Pirkanmaalta alkunsa saanut monumenttien adoptointi leviää vähitellen myös pääkaupunkiseudulle. Vantaalla adoptoitiin loppusyksystä ensimmäinen monumentti, kun Linnaisten Omakotiyhdistys adoptoi 1700-luvulla toimintansa aloittaneen Suuren Suokaivoksen Linnaisissa.
Espoon kadonneita kartanoita

Espoon kartanot muuttuvassa maisemassa

11.1.2018
Mennyt kulttuurimaisema ja sen jäljet kiehtovat monia. Espoon kaupunginmuseon tuoreessa julkaisussa Espoon kadonneita kartanoita esitellään kahdeksan kadonneen kartanon tarina niiden alkuvaiheista häviämiseen, sekä tarkastellaan millaisia jälkiä niistä on jäänyt nykymaisemaan.
Makkaranpaisto

Vuosi 2018 on omistettu kulttuuriperinnölle

4.1.2018
Euroopan unioni on nimennyt vuoden 2018 koko Euroopan yhteiseksi kulttuuriperinnön teemavuodeksi. Kulttuuriympäristöön liittyviä hankkeita ja tapahtumia toivotaan mukaan teemavuoden ohjelmaan.
Lue lisää uutisia