Ajankohtaista RSS

Kaisaniemen koulun musiikkiluokka esiintyy

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien viihteen ja taiteen teemavuosi avattiin upeasti laulaen

7.2.2019
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2019 on Viihteen ja taiteen tiloissa. Teemavuoden avajaisjuhlassa Helsingissä tiistaina 5. helmikuuta asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen avasi vuoden teeman sopivasti laulaen.
Tyytyväinen maisemanhoitaja. Kuva: Jyri Lehtonen.

Horsmikosta heleäksi kukkaniityksi

21.12.2018
Juttusarjan kuudennessa osassa ovat esillä lammaspaimenviikot Saarijärven Pyhä-Häkin kansallispuistossa. Kruununmetsätorpan pihapiiriä ja niittyjä on hoidettu lampaiden avulla jo neljänä kesänä. Lampuri Kristiina Nyholmin mukaan parasta toiminnassa on ihmisten aito ilo lampaiden kanssa touhuamisesta.
Killinkosken tehdasmiljöötä. Kuva: Killinkosken kyläyhdistys, Linda Peltola.

Killinkosken tehdasympäristön vaaliminen palkittiin Teollisuusperintöpalkinnolla

19.12.2018
Killinkosken kyläyhdistyksen toiminta ainutlaatuisen tehdasympäristön säilyttämiseksi on palkittu vuoden 2018 Teollisuusperintöpalkinnolla. Samalla jaettiin kolme tunnustuspalkintoa ansiokkaasta teollisuusperinnön vaalimisesta Nokia-Seuralle, Rauman laivanrakennuksen perinne ry:lle sekä Verlan tehdasmuseolle.
Viihteen ja taiteen tiloissa 2019

Kulttuuriympäristöpäivillä juhlistetaan viihdettä ja taidetta – tervetuloa avajaisjuhlaan

18.12.2018
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on 50 Euroopan maan yhteinen tapahtumakokonaisuus, joka juhlistaa kulttuuriympäristöä ja kulttuuriperintöä. Ensi vuonna kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa – avajaisjuhlaan 5. helmikuuta voi nyt ilmoittautua.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa