Ajankohtaista RSS

Paimion parantola, kuva Alvar Aalto -säätiö.

Suuntaa retkelle Alvar Aallon arkkitehtuurin pariin!

24.5.2018
Nyt on entistä helpompaa suunnata eri puolille Suomea tutustumaan arkkitehti Alvar Aallon tuotantoon, kun Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu. Erityisesti matkailijoita ajatellen tehdyltä sivustolta löytyy edustava kokonaisuus Aallon arkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä ympäri Suomen.
Vanha Rauma, kuva Evamaria Silvennoinen.

Nuoret veivät kulttuuriperinnön kännykkään

22.5.2018
Nuorten näkemyksiä kulttuuriperinnöstä esille tuovassa hankkeessa museot ja nuoret toteuttavat yhdessä Seinätön museo -alustalla historiaan ja kulttuuriperintöön liittyviä mobiilireittejä. Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Suomen museoliiton koordinoimassa Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hankeessa valmistui juuri ensimmäinen mobiilireitti.
Oulujoki, kuva Timo-Pekka Heima

Käy täällä! – Löytöretkiä kulttuuriympäristöön

17.5.2018
Kulttuuriympäristössä retkeily virkistää ja elämyksiä on tarjolla niin lähellä kuin kaukana. Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun toimituskunta ja palvelun taustavaikuttajat esittelevät uudessa Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjassa mielenkiintoisia ja itselleen tärkeitä kulttuuriympäristökohteita ympäri Suomen.
Oulujoki, kuva Timo-Pekka Heima

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Juhani Kostet

16.5.2018
Juttusarjan ensimmäisessä osassa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet esittelee omat ehdotuksensa kiinnostavista kulttuuriympäristön kohteista, joissa kannattaa vierailla. Suuntaisitko tutustumaan vaikkapa Turun Henkien kulmaukseen tai Oulujoen maisemiin?
Lue lisää uutisia