Ajankohtaista RSS

Kulttuuriperinnön teemavuosi

Kulttuuriympäristö esille kulttuuriperinnön teemavuotena 2018 – uusi avustus osallistaville hankkeille

20.9.2017
Ensi vuonna vietetään kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Teemavuoden osallistaviin hankkeisiin voi hakea avustusta Museovirastosta 20.10.2017 mennessä. Tavoitteena on kehittää uusia toimintamuotoja, joilla edistetään vuorovaikutusta ja yksilöiden ja yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön ja -ympäristöön.
Struven ketjun mittapiste Tarvantovaarassa

Struven ketjun mittauspiste Tarvantovaarassa – maailmaperintöä Pohjois-Lapissa

18.9.2017
Tarvantovaaran erämaassa Pohjois-Lapissa, Stuorrahanoaivin tunturin huipulla sijaitsee yksi Suomen kuudesta Unescon maailmanperintökohteen Struven ketjun pisteestä. Maanmittauksen historiasta kertova Struven ketju valittiin Unescon maailmaperintökohteeksi vuonna 2005. Kuluneena kesänä mittapiste tarkastettiin ja puhdistettiin.
Rovaniemen kotiseutumuseo

Hae avustuksia rakennusperinnön ja kulttuuriympäristön hoitoon

13.9.2017
Syyskuu on oivallinen aika suunnitella ja hakea avustuksia rakennusperinnön ja kulttuuriympäristön hoitoon. Haettavana olevan seurantalojen korjausavustuksen lisäksi 15.9. alkaa Museoviraston jakamien rakennusten entistämisavustusten haku, joka on muiden Museoviraston jakamien valtionavustusten mukana uudistettu ja haku on jatkossa sähköinen.
Suomujoen jalka-aitta

Historiallisia saamelaiskohteita kunnostettiin Pohjois-Lapissa

11.9.2017
Suomujoen kolttakenttä Sodankylässä toimi Petsamon Suomikylästä kotoisin olleen saamelaisperheen kesäasuinpaikkana 1940-luvulla. Kuluneena kesänä kentän rakennuksissa tehtiin kunnostustöitä monen muun Lapin rakennusperintökohteen lailla.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa